Yoga Rotterdam voor body en mind

Yoga Rotterdam is tegenwoordig één van de vele plekken waar je yogales kunt krijgen. Het is een vorm van bewegen die goed is voor de geest en het lichaam. Maar wat is yoga nu eigenlijk precies. Dat het zijn oorsprong vindt in India is wellicht bekend. De term verbinden komt het meest dichtbij voor een uitleg in één woord. De bewegingsvorm heeft als doel om lichaam en geest te verbinden. Hierbij is de ademhaling ontzettend belangrijk. Het doel is niet persé om de ademhaling onder controle te houden, maar begint bij de bewustwording van waar je adem zich op dat moment ook bevindt.

Het belang van yoga

Even stil staan en luisteren en voelen naar je lichaam. Hoe gaat het met je? Door het uitvoeren van verschillende oefeningen en het waarnemen van je gedachten en ademhaling, kom je er soms achter dat je ontzettend gejaagd bent. Of heel erg emotioneel. Zaken die veel mensen voorbij lopen door constant maar bezig te zijn met wat in de toekomst komen gaat. Het hier en nu, wat gebeurt er en wat voel je op dit moment? Maak kennis met yoga Rotterdam voor actieve vormen en ontdek waar voor jou de grenzen liggen.

Aanbod van groepslessen en privé

Naast dat je privélessen kunt volgen worden de volgende groepslessen aangeboden bij yoga Rotterdam:

  • Vinyasa yoga waarbij je op een rustig tempo verschillende houdingen leert aannemen. Je zult je lichaam sterker maken en activeren voor een innerlijke balans.
  • Yin yoga zorgt er voor dat je spieren meer gestretcht worden. Emotie kan vrij komen, doordat spanning zal verdwijnen.
  • HIIT/ YinYoga is een uitbreiding op yin yoga. Door de intensiteit zul je op zoek naar gaan naar jouw grenzen.
  • Prenatal yoga is er speciaal voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam en met deze yoga behoud je het bewustzijn en de kracht.