Alles wat je moet weten over schaatskleding

schaatskleding

Schaatsen is een sport die niet alleen populair is in Nederland, maar over de hele wereld. Het is een sport die vraagt om de juiste uitrusting, vooral als je het serieus wilt beoefenen. Schaatskleding is een belangrijk onderdeel van die uitrusting. Van thermokleding tot technische pakken, in deze blog leggen we uit welke verschillende onderdelen er zijn van schaatskleding en waarom ze essentieel zijn.

Thermokleding

De eerste en belangrijkste laag van schaatskleding is thermokleding. Deze kleding houdt de huid warm en droog door het zweet af te voeren. Het is belangrijk om voor de juiste dikte van de stof te kiezen, afhankelijk van de temperatuur op de ijsbaan. Thermokleding is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals polypropyleen, merinowol en synthetisch materiaal. Het is belangrijk om te investeren in goede thermokleding, zodat je het niet koud krijgt tijdens het schaatsen.

Kniebeschermers

Of je nu recreatief of professioneel schaatst, kniebeschermers zijn belangrijk om te dragen tijdens het schaatsen. Ze beschermen de knieën tegen wrijving en stoten tijdens het schaatsen en voorkomen blessures. Er zijn verschillende soorten kniebeschermers verkrijgbaar, van lichtgewicht tot extra gevoerd.

Schaatsbroek

Een goede schaatsbroek helpt bij het verbeteren van de schaatstechniek en comfort tijdens het schaatsen. Een veelgebruikte schaatsbroek is de lange trainingsbroek, die strak zit en helpt bij het verminderen van de luchtweerstand. Er zijn ook wetlook-broeken die populair zijn bij professionele schaatsers vanwege de gladde stof die de luchtweerstand vermindert. Het is belangrijk om te investeren in een broek die past bij jouw schaatstechniek en persoonlijke voorkeuren.

Schaatsjack

Een schaatsjack geeft extra warmte op de ijsbaan en is vooral belangrijk bij lagere temperaturen. Het is belangrijk dat het schaatsjack lichtgewicht en ademend is, zodat je niet oververhit raakt tijdens het schaatsen. Materialen zoals polyester en nylon zijn populair voor schaatsjacks vanwege hun waterafstotende eigenschappen.

Schaatspak

Professionele schaatsers dragen vaak technische schaatspakken, die aerodynamisch zijn en de luchtweerstand verminderen. Deze pakken worden gemaakt van hoogwaardige stoffen zoals lycra en zijn ontworpen om de schaatstechniek te verbeteren. Wanneer je een schaatspak kiest, is het belangrijk om rekening te houden met het doel en het niveau van schaatsen dat je wilt beoefenen. Kijk voor meer informatie en goede schaatskleding op www.sportswearhouse.nl!

schaatskleding