Tips voor tennis op gras

Het eerste dat je moet weten over tennis sportvelden van gras is dat ze snel zijn – veel sneller dan klei en gravelbanen. Wanneer de bal het oppervlak raakt, worden grassprieten afgevlakt en glijdt de bal snel en laag van het veld af. Tegen de late zomer, als het gras is afgesleten, zul je ook merken dat de bounce erg onvoorspelbaar is.

Zijn grasveld spellen allemaal serve-and-volley?

Grote servers zijn altijd succesvol geweest met de bal van het oppervlak. En degenen die het hebben gemengd met een solide volley hebben veel wedstrijden gewonnen.

Serve-and-volley spelen werkt om een ​​aantal redenen:

  • Het houdt de bal van de grond zodat je onvoorspelbare bounces vermijdt
  • Snelle bediening wordt sneller gemaakt omdat de bal van de baan rolt
  • Je moet ook een goed gesneden backhand ontwikkelen omdat de bal lager op de grond blijft. Maar het is niet waar dat alleen serveer-en-salvo spelers gedijen – in feite zijn er tijdens de tour nog maar weinig serveer versies en -volleyers over.

Baseline-spelers moeten ook snel nadenken over het beëindigen van punten – als je voetenwerk niet zo snel is, is het belangrijk om te werken aan het raken van krachtige winnaars en het richten van de lijn.

Tips voor het spelen op gras

Of je nu een baseline-speler bent of een klassieke serveer-en-volleyer, er zijn een paar dingen waaraan je zou moeten werken.

  • Werk aan je armkracht zodat je de snelheid van de bal en de excentrische slagen als gevolg van het stuiteren aankan
  • Verkort uw backswing zodat u snel kunt reageren op onvoorspelbare bounces
  • Richt je dropshots op een zachtere ondergrond, zodat ze niet zo hoog stuiteren
  • Verbeter het spelen van lage foto’s door je uit te rekken voor het spel
  • Je moet ook nadenken over het soort schoenen dat je draagt. Als je een speed-and-volley specialist bent, heb je tennisschoenen nodig die technologie van hardloopschoenen lenen.

Maar grasvelden zijn zachter onder de voeten, zodat u minder hoeft te dempen. En als je op de hitte speelt, heb je verkoelende tenniskleding nodig die je comfortabel houdt.

Kunstgras tennis

We houden er allemaal van om te spelen op wereldberoemde tennisevenementen met de prachtige gazon velde. Maar de meesten van ons moeten genoegen nemen met kunstgras. Grasvelden met synthetisch gras zijn razendsnel, vooral als het recentelijk is geregend. Hierdoor kan de bal meer van de grond glijden dan echt gras. Als je traint om te spelen op een grasveld met synthetisch gras, overweeg dan om bovenstaande tips volledig te spelen.

Grasvelden bieden een echt unieke tenniservaring. Als je geen vaste grasmat bent, overweeg dan om de locatie van je volgende training of wedstrijd te veranderen om een ​​nieuwe uitdaging voor je spel te creëren. Zorg ook dat je de juiste kleding en schoeisel op hebt om te helpen met je spel op het gras.