Wie weet zit je in hetzelfde schuitje als zovelen. Je weet dat sporten gezond is en vroeger leefde je daar ook naar. Je speelde bij de plaatselijke voetbalploeg, je had twee of drie keer in de week training en je deed elke zaterdag aan squash. Dat alles is echter lang verleden tijd. Je baan slorpt je op, je beweegt amper nog en je spieren zijn nog een schim van wat ze destijds waren. Je voelt je schuldig en wil anderen vrijwaren voor het spreekwoordelijke buikje dat je stilaan dreigt te kweken. Je voelt je missie kriebelen: je wil een sportschool starten.

Hoe ga je je eigen sportschool starten?

Uiteraard kan je andere redenen hebben om de stap te zetten. Wie weet zit je mentaal vast in je werk en wil je wat anders? Wat ook je drijfveer is: er zijn wel wat aandachtspunten. Ben je financieel gewapend om een sportschool te starten en bezit je de nodige expertise? Hoe ga je je team samenstellen of ga je het in eerste instantie alleen doen? Welke toestellen ga je in huis halen? Ga je het dadelijk groots aanpakken of klein beginnen? Waar vind je een locatie? Een sportschool starten vereist een hoop denkwerk.

Ga voor je sportschool

Een sportschool starten is een hele stap, maar een lovenswaardige. Uiteraard ben jij niet de enige die nood heeft aan beweging. Gooi je eventuele angst voor het financiële en organisatorische plaatje dus overboord en waag de sprong. In een wereld vol mensen met zittend werk ben je gewoon een weldoener als je ervoor gaat. Elke landgenoot die jij tot meer bewegen kan aanzetten, gaat je achteraf eeuwig dankbaar zijn voor de bijkomende portie gezondheid die je hem of haar bezorgt. Je gaat als het ware de gemiddelde levensduur een klein beetje de hoogte in stuwen.