Het leven van een motorcoureur

Ik ben vrijwel opgegroeid met motoren. Ondanks dat mijn ouders een auto hadden voor het vervoer van mij en mijn broers, had mijn vader ook een motor. Ik vond het altijd geweldig om op jonge leeftijd samen met hem lekker in de zomer een stuk te gaan rijden terwijl ik in de zijspan zat. Dit is waar mijn liefde voor motoren vandaan kwam. Ik vond het altijd prachtig om te zien hoe mijn vader genoot van zijn motor, ik wist dat ik dat gevoel later zelf ook wou hebben.

Ik begon daarom op jonge leeftijd al met motorcross. De eerste stap was het aanschaffen van een goede crossmotor. Ik ging vervolgens met mijn ouders langs een motorkledingoutlet om motorkleding te kopen. Op deze manier zou ik ook mee kunnen gaan doen aan wedstrijden. Ik merkte dat ik al vrij snel doorkreeg hoe ik de motor moest besturen en ik leerde al snel de circuits kennen. Elk rondje dat ik reed zag ik mijn tijd opnieuw verbeteren. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat mijn coach me had ingeschreven voor mijn eerste race. Een week later was het zover, ik trok vol spanning mijn motorkleding aan en stapte op mijn crossmotor. Ik verwachte er nog niet al te veel van aangezien de andere coureurs meer ervaring hadden dan ik. Ik merkte echter al snel dat hun ervaring niet veel uitmaakte, ik werd tijdens mijn eerste wedstrijd vierde, helaas net buiten het podium. Dit motiveerde me nog meer om mij verder te ontwikkelen in de motorsport.

Ongeveer anderhalf jaar later naar dagelijks te hebben geoefend won ik mijn eerste wedstrijd. Het kwam compleet als een verassing aangezien ik diverse sterke tegenstanders had. Inmiddels ben ik ver gekomen in de motorsport, ik heb nieuwe motorkleding en een nieuwe motor die mijn tijden nog verder verbeterden. Ik streef ernaar om steeds beter te worden.cross