Drie vormen van fitness in Rotterdam voor elk niveau

Fitness Rotterdam

Wil je graag meer bewegen maar weet je niet waar te beginnen en welk niveau bij je past? Fitness in Rotterdam kan op verschillende plekken. Het beste is om te kiezen voor een sportschool waar je veel verschillende dingen kunt proberen. Er is namelijk voor elk fitnessniveau wel een sport te vinden. Hieronder vind je een aantal opties voor jou.

Fitness Rotterdam

Training met lichaamsgewicht

Krachttraining is heel goed voor je lichaam. In tegenstelling tot wat sommige mensen nog altijd denken, is krachttraining ook heel nuttig voor vrouwen. Je wordt er helemaal niet te breed en groot van. Sterker nog, voor een vrouw is het heel lastig om spiermassa op die manier op te bouwen dus dat lukt je echt niet zomaar. Wat krachttraining wel doet, is je lichaam meer vorm geven, sterker maken en ervoor zorgen dat je nog lang na je training meer vet verbrandt. Vind je gelijk trainen met gewichten een beetje veel van het goede? Dan kun je kiezen voor training met lichaamsgewicht. Want ook met je lichaamsgewicht kun je een hoop kracht opbouwen.

Cardio voor een betere conditie

Wil je met name aan je conditie werken? Dan moet je cardio doen. Cardio is een verzamelnaam voor alle sporten die je langer vol kunt houden maar waarmee je wel je hartslag verhoogt. Denk dan aan hardlopen, fietsen, roeien of zwemmen. Cardio is goed voor je conditie of uithoudingsvermogen. Het werkt ook mee in de vetverbranding.

Groepslessen

Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven en wil je graag verschillende dingen proberen? Dan zijn groepslessen voor jou. Veel sportscholen bieden meerdere soorten groepslessen aan. Je kunt dan trainen met anderen en je kunt meerdere dingen proberen om lekker in beweging te blijven. Neem bijvoorbeeld een dansles, of doe juist bodypump met gewichten voor meer kracht in je lichaam.